Ik kom veel klanten tegen, die meer warmte in huis willen halen, omdat hun huis zo kil en hard aan voelt. Soms komt dit omdat ze een gietvloer hebben of tegels. Deze vloeren zijn natuurlijk van een koud en hard materiaal gemaakt. Dus het is niet zo raar dat je huis dan koud aanvoelt. Maar het ligt niet altijd aan de vloer, het kan ook komen daar hoge muren, minimalistische interieurs en harde lijnen. Wat kun je nu het beste doen om meer warmte in deze ruimtes te brengen.

Hieronder 6 tips

  • Zoek een vloerkleed uit met veel structuur of van natuurlijke materialen. Je kunt gaan voor de hoogpolige tapijten of juiste de brede gewoven kleden. Dikte en structuur zorgen voor een extra laag in huis.
  • Niets beter dan een natuurlijke warmtebron in huis te halen; de schapenvachtjes. Zeker niet teveel, maar op een paar subtiele plekken, zorgen ze voor een zachtheid.
  • Gordijnen met een een mooie volle vlinderplooi zorgen voor meer warmte in het huis. Veel raamkleding, dus de ramen worden letterlijke omhult in een heerlijke warme deken. Je zou ook nog kunnen kiezen om het gordijn iets langer te maken, zodat het een beetje sleept op de grond. Zou breng je de warmte van het gordijn ook nog terug op de vloer.
  • Een mooi vaas van bruin of groen glas geven de ruimte meteen de warmte mee van het gekleurde glas.
  • Helemaal terug van weg geweest; aardewerk. De mooie aardewerken schalen en vazen krijgen weer een prominente plek in de woonkamer. Het aardewerk zorgt voor diepte en gelaagdheid in een interieur en dus ook voor de nodige warmte.
  • Hout mag natuurlijk niet ontbreken in een kil huis. Een favoriete combinatie van architecten; veel beton als basis met het gebruik van hout als afwerking. Je hoeft hout echt niet alleen maar op de vloer te leggen, waarom juist niet je plafond bedekken met houtpanelen.