Je staat op het punt om eens serieus werk te maken van jouw interieur. Welke stappen onderneem je dan om jouw huis zo in te richten dat het ook persoonlijk wordt en bij jouw manier van leven past.

Hieronder 3 tips om jouw inrichting te bepalen

  • Onderzoek je psychologische en fysieke behoeften. Als je daar uit bent, kun je pas goed nadenken over de inrichting. Dus op welke manier wil je je huis gaan gebruiken? Ben je een social type dat graag veel vrienden uitnodigt voor etentjes, zet dan de keuken en eetkamer centraal in jouw inrichting. Kijk je echter veel films met je vrienden en familie, dan heb je misschien een grote bank nodig, en een plek om een groot scherm op te hangen. Kinderen hebben natuurlijk ook altijd andere wensen. En denk ook aan gevoeligheden; hou je niet van rommel, of niet van herrie; dan moet je genoeg opbergruimte creëren of juist veel stoffen en kleden om het geluid te dempen.
  • Als je jouw behoeften in kaart hebt gebracht, kun je overstappen naar esthetiek. Zoek de nodige plaatjes op van interieurs die passen in jouw interieur. Pinterest en instagram zijn hier natuurlijk ideaal voor. Kun jij in jouw plaatjes in rode lijn vinden. Hou deze lijn dan aan in jouw ontwerp en uiteindelijke shopping list.
  • Kom je er nog niet uit wat betreft jouw stijl; kijk dan eens naar jouw favoriete restaurant, hotel of winkel. Wat ding je zo leuk aan deze plekken? Zijn het de kleuren of materialen? Noteer dit, en gebruik dit als moodboard voor jouw eigen huisstijl.